Öngyilkosságot kísérelt meg több rab egy orosz börtönben

Vágólapra másolva!
Több rab öngyilkosságot kísérlet meg egy dél-oroszországi börtönben. Az Interfax orosz hírügynökség szerint 15, a régió ügyészsége szerint 10 elítélt vágta fel az ereit miután magánzárkát kaptak parancsmegtagadás miatt. A fegyenceket kórházba vitték, ahol megmentették az életüket.
Vágólapra másolva!

15 rab vágta fel az ereit a dél-oroszországi Szaratov régió egyik fegyenctelepén, a Volga parti Engels város mellett - jelentette az Interfax orosz hírügynökség pénteken. A régió ügyészségének közleménye szerint azonban csupán tíz fogoly kísérelt meg öngyilkosságot, és mindegyiket kórházba vitték, ahol megmentették az életüket.

Az ügyészség közleménye szerint magánzárkát kaptak az elítéltek, mert megtagadták, hogy sétára menjenek a belső udvaron. A közlemény szerint a magánzárkára ítélt rabok felvágták az ereiket. Arról azonban nincs szó a jelentésben, hogy a fegyencek miként tudtak vágóeszközt magukkal vinni a magánzárkába.

A szaratovi ügyészség egyik név nélkül nyilatkozó munkatársa azt mondta az AFP francia hírügynökségnek, hogy vizsgálatot indítottak a fegyenctelepen uralkodó állapotok miatt. "Mert akár van összefüggés a tömeges öngyilkossági kísérlettel, akár nincs, komoly problémák lehetnek a telepen." - fogalmazott az ügyészség munkatársa.