Kadhafi fiának testőrei összevertek egy török fotóst

Vágólapra másolva!
Moamer Kadhafi líbiai vezető fiának a testőrei megtámadtak és megvertek egy fotóriportert szerdán Isztambulban. Azért verték meg a fotóst, mert nem volt hajlandó átadni a kameráját.
Vágólapra másolva!

Újabb botrányba keveredett Hannibal Kadhafi, Moamer Kadhafi líbiai vezető másodszülött fia.

Isztambulban Hannibal testőrei megtámadtak és megvertek egy fotóriportert, aki az al-Jamal nevű éjszakai bár és étterem előtt várakozott. Hannibalt egy nő kísérte a szórakozóhelyre. Az incidens azért fajult tettlegességig, mert a Hürriyet című újság fotósa nem akarta átadni kameráját önszántából.

Külföldi utazásaik során nem egyszer fordult elő, hogy Kadhafi fiai vagy testőreik verekedésbe keveredtek, és emiatt őrizetbe vették őket. Nemzetközi bonyodalmakhoz vezetett, hogy Hannibal Kadhafit és feleségét 2008-ban a svájci hatóságok két napra őrizetbe vették, mert szállodájukban bántalmaztak több alkalmazottat.

A Kadhafi-pár őrizetbe vétele után a két ország számos megtorló intézkedést hozott egymás ellen. Líbia őrizetbe vett két svájci üzletembert, leállította a Svájcba irányuló olajszállításait, és több mint ötmilliárd dollárt vont ki svájci bankokból. Svájc viszont megnehezítette a líbiai politikusok és családtagjaik beutazását, aminek következményeként Líbia az egész schengeni övezetre vízumkorlátozást vezetett be. Az Európai Unióval március végén rendeződött ez a helyzet, Svájccal viszont nem.