Halálra ítéltek egy amerikai sorozatgyilkost

Vágólapra másolva!
Csütörtökön halálra ítélte egy kaliforniai bíróság az Egyesült Államok egyik legveszélyesebb sorozatgyilkosát, a 66 éves Rodney Alcalát. A férfi 30 gyilkosságot vallott be.
Vágólapra másolva!

Halálra ítélték az Egyesült Államok egyik legveszélyesebb sorozatgyilkosát. Rodney Alcala 30 gyilkosságot vallott be, de lehet, hogy akár 130 áldozata is volt.

A 66 éves férfi nem tanúsított bűnbánatot, rezzenéstelenül hallgatta végig, amikor egy kaliforniai bíróságon kimondták a méreginjekcióval végrehajtandó halálos ítéletet. Alcalát négy nő és egy 12 éves lány kegyetlen meggyilkolásáért ítélték el. A sorozatgyilkos úgy vadászott nőkre és lányokra, hogy felajánlotta nekik: lefotózza őket. A gyilkosságokat az 1970-es években követte el.

A rendőrség nyilvánosságra hozta több mint 100 ismeretlen nő és lány fényképét, amelyet Alcala készített. Iskoláskorú lányokról és 20-30 éves nőkről van szó. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a fotókon - amelyeket Alcala egy titkos széfjében találták meg Seattle-ben - a sorozatgyilkos áldozatai láthatók.

Matt Murphy ügyész szadista gyilkosnak, gonosz szörnyetegnek nevezte Alcalát. A férfi - akinek 160-as az intelligenciahányadosa - megerőszakolta a nőket és lányokat, majd addig fojtogatta őket, amíg elvesztették eszméletüket, végül felélesztette és meggyilkolta őket.

Az amerikai igazságszolgáltatásnak 30 évre volt szüksége, hogy bizonyítsa Alcala bűnösségét. A férfit korábban már kétszer bűnösnek találták egy 12 éves lány 1979-es meggyilkolásában, de a fellebbviteli bíróságok mindkétszer felmentették. Az ügyészek négy másik nő meggyilkolásának vádjával együtt 2006-ban újra benyújtották a keresetet, miután DNS-minták és egyéb nyomok segítségével bizonyítani tudták, hogy Alcala bűnös.