12 embert ölt meg két robbantás Dagesztánban

Vágólapra másolva!
Eddig legkevesebb 12 halálos áldozata van annak a kettős robbantásos merényletnek, amit a dagesztáni Kizljar városában követtek el ismeretlenek. Az egyik merénylő rendőrnek volt öltözve.
Vágólapra másolva!

Két robbantás történt szerda reggel az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban, Kizljar városában. A detonációkban legalább 12 ember meghalt - közölték a hatóságok. A beszámolók szerint az első robbanás a helyi belügyi és biztonsági szervek székházától 300 méterre, egy gimnázium közelében, egy arra haladó személygépkocsiban következett be, de az intézményben még nem voltak gyerekek.

Egy félórával később egy másik robbanás is történt, amit az AP hírügynökség szerint egy rendőrnek öltözött merénylő követett el. Ő az első robbantás miatt a helyszín köré gyűlt emberek között robbantott. Ebben a támadásban halt meg Kizljar rendőrfőnöke is. A BBC értesülése szerint összesen 12-en haltak meg a két merényletben, 18-an pedig megsérültek. Állítólag az egyik robbantást öngyilkos merénylő követte el.

Moszkvában hétfőn követtek el súlyos merényletet, amelyben 39 ember meghalt. Az orosz vezetés hamar meggyanúsította az észak-kaukázusi régió muszlim csoportjait az elkövetéssel. Hat éve ez volt az első súlyos terrortámadás Moszkva ellen.