Kiválasztotta áldozatait a finnországi lövöldöző

Vágólapra másolva!
Szándékosan választotta ki áldozatait az a koszovói férfi, aki csütörtökön négy embert lőtt agyon egy finnországi plázában. A rendőrség szerint egy bolt négy alkalmazottját ölte meg, a járókelőkre nem lőtt. A támadó korábbi barátnője - akit otthonában szintén holtan találtak - ugyanabban a boltban dolgozott.
Vágólapra másolva!

A finnországi Espooban csütörtökön lezajlott lövöldözés tettese szándékosan választotta ki öt áldozatát, amikor a kereskedelmi központban leadta lövéseit - állapították meg a vizsgálatot végző rendőrök. Az áldozatok sérülései arra utalnak, hogy a lövöldöző csak őket akarta megölni, más járókelők irányába nem lőtt.

A gyanúsított, a 23 éves koszovói Ibrahim Shkupolli egy kereskedelmi központ szupermarketjének négy alkalmazottját - egy nőt és három férfit - lőtte agyon, majd magával is végzett. A támadó korábbi finn barátnőjét, aki ugyanott dolgozott, otthonában találták meg holtan (az erről szóló cikkünket itt megtalálja).

A Finnországban mintegy húsz éve letelepedett koszovói albán férfit tavaly elítélték barátnőjének bántalmazásáért, és a bíróság távoltartást rendelt el. Ennek értelmében a férfi sem lakásán, sem a munkahelyén nem kereshette fel a nőt.