Zavargások törtek ki Bangladesben

Vágólapra másolva!
Tüntetők és rendőrök csaptak össze egymással Bangladesben, legkevesebb három embert lelőttek, tucatnyian megsérültek - közölte a helyi rendőrség. A rohamrendőrök gumibotokkal és könnygázzal oszlatták szét a magasabb fizetésért demonstráló ruhagyári munkásokat Dakkában és Csittagongban.
Vágólapra másolva!

Magasabb bérért tüntető ruhagyári munkások és rendőrök csaptak össze Bangladesben, legkevesebb hárman meghaltak, tucatnyian megsérültek. A rendőrök gumibottal éa könnygázzal oszlatták szét a tömeget Dakkában és Csittagong városában.

A ruhagyári munkások azért vonultak az utcákra, mert egy napja több gyárat is bezártak az ország déli részén, illetve egy hónapja ígéretet kaptak a fizetésemelésre, de állításuk szerint ez nem történt meg.

A feldühödött munkások Chittagongban épületeket rongáltak meg, autókat törtek össze. Három férfit lelőttek, és legalább ötvenen sérültek meg az összecsapásokban.

Dakkában súlyosabb a helyzet, ott még több a sérültek száma. Ezrek gyűltek össze, hogy tiltakozzanak egy gyár bezárása ellen tüntessenek, és közben utakat zártak le, és két autót is felgyújtottak.