Vámpírvadászról nevezte el új kutyáját Putyin

Vágólapra másolva!
Egy amerikai filmsorozat vámpírvadászáról nevezte el a bolgár kormányfőtől kapott új kutyáját Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök. A bolgár pásztorkutyának egy 5 éves moszkvai kisfiú javasolta a Buffy nevet, és ezzel egy országos névadóverseny győztese lett.
Vágólapra másolva!

Egy ötéves gyerek javaslatára Buffynak nevezte el új kutyáját Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök - írja a Telegraph című brit lap. Bár a kutya egy fiatal kan, ugyanazt a nevet kapta, mint a Buffy, a vámpírok réme című népszerű amerikai tévésorozat női címszereplője.

Putyin novemberi bulgáriai látogatásán kapta ajándékba a karakacsan fajtájú bolgár pásztorkutyát, amikor bolgár kollégájával több megállapodást kötöttek a két ország közötti gázszállításról. A vaj- és karamellszínű, nagy testű kutya elnevezéséhez a miniszterelnök országos névadó versenyt hirdetett, amelyet egy moszkvai kisfiú, Gyima Szokolov nyert meg. A fiúnak Putyin csütörtökön egy dedikált focilabdát adott ajándékba, és azt mondta, hogy "nagyon tetszett neki a névjavaslat".

A bolgár karakacsan kutyákat hagyományosan birkák és kecskék őrzésére használják, Buffynak azonban Putyin háztartásában birkák helyett egy másik kutyával, az orosz kormányfő 11 éves fekete labrador kutyájával, Connie-val kell megférnie. Puytin szerint a két kutya jól megvan: "Buffy állandóan a fülénél és a farkánál ráncigálja Connie-t" - nyilatkozta a politikus a Telegraph szerint.

A kutyákkal kapcsolatos felhajtásnak a Telegraph szerint köze lehet ahhoz, hogy bár Putyin feketeöves dzsúdómesterként igyekszik macsó imázst kiépíteni, szeret egy érzékenyebb képet is mutatni magáról szenvedélyes állatbarát formájában. Egy hónapja például a vadon élő tigrisek megmentésére szervezett konferenciát, amelyen több külföldi kormányfőt is vendégül látott.