Tüntető diákok támadtak Károly herceg autójára

Vágólapra másolva!
Megtámadták a trónörököst és feleségét szállító autót a tandíjemelés ellen tüntető brit diákok Londonban. A hercegi párnak nem esett baja.
Vágólapra másolva!

A tandíjemelés ellen tüntető diákok megtámadták a trónörökös Károly herceg és felesége Camilla hercegnő autóját Londonban - közölte honlapján a CNN amerikai hírtévé. A Clarence House - a brit trónörökös hivatala - csütörtök este közölte, hogy sem Károlynak, sem feleségének nem esett bántódása.

A londoni parlament épülete előtt húszezres tiltakozó tömeg gyűlt össze a kormányjavaslat alsóházi vitájának zárónapján. A demonstrálók és a rendőrség között este többször is súlyos összecsapások robbantak ki. A parlamenti előtti térről a törvényjavaslat elfogadása után sok tüntető átvonult a londoni West End híres - és a karácsony előtti időszakban különösen zsúfolt - bevásárlónegyedébe, és a Regent Streeten, valamint az Oxford Streeten több üzletet is feldúltak (az erőszakba torkollt tüntetésről itt olvashat).

A Regent Streeten éppen akkor haladt el Károly walesi herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő autója, amelyet a tüntetők szintén megtámadtak. Szemtanúk a BBC-nek elmondták: a támadók megrugdosták a jármű oldalát, a kocsihoz egy festékesdobozt vágtak, és betörték az egyik ablakát is. A különleges kiképzésű Daimler végül megérkezett a Palladium színházhoz, ahol a trónörökös pár egy rendezvényen vett részt. Az exkluzív jármű úgy nézett ki, mintha a roncstelepről hozták volna ki: bal első ablaka be volt zúzva, oldalát horpadások borították, bal hátsó sárvédőjén és ajtóoszlopán pedig hatalmas fehér festékfoltok éktelenkedtek.