Tolvajok miatt robbant fel egy benzinvezeték Mexikóban

Vágólapra másolva!
Legalább 22 ember meghalt, további 32 megsebesült vasárnap Mexikóban, amikor hajnalban felrobbant egy benzinvezeték. A robbanást a vezetéket megcsapoló tolvajok okozták.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb adatok szerint már 22 halottja és 32 sérültje van a Mexikóban vasárnap történt benzinvezeték-robbanásnak - közölték helyi tisztségviselők. A katasztrófát a benzinvezetéket megcsapoló tolvajok okozták. A robbanásban és az azt követő tűzben több mint harminc ház teljesen megsemmisült. A robbanásban meghalt 22 ember között leglalább öt gyerek volt, valamint egy egész család, akik még aludtak a robbanáskor.

A robbanás helyi idő szerint reggel hat óra előtt történt, még napfelkelte előtt, a Mexikóvárostól keletre található San Martín Texmelucanban. A városnak otthonat adó Puebla állam belügyminiszterének közlése szerint a robbanást tolvajok okozták, akik megcsapolták a Petroleos Mexicanos állami olajcég vezetékét.

A nagynyomású vezeték megcsapolása után az üzemanyag irányíthatatlanul ömleni kezdett a környéken, majd csak egy szikra kellett, hogy "tűzfolyóvá" változzanak az utcák - közölte Valentin Meneses belügyminiszter, aki szerint 32 ház teljesen megsemmisült, és nagyjából 83-ban keletkeztek károk. A 32 sérült állapotáról nem érkeztek információk. A belügyminiszter korábban azt mondta, hogy a sérültek közül ketten súlyos állapotban vannak.

A hajnali robbanás után a város nagy részét hatalmas fekete füstoszlop borította be, amelyet több mint harminc kilométeres távolságból is látni lehetett. A robbanás erejétől mintegy három kilométeres sugarú körben törtek ki ablakok. A területről több száz embert kellett kitelepíteni, amíg a tűzoltók a lángokkal küzdöttek. Azóta a tűzoltóknak már sikerült megfékezniük a tüzet.

Helyi lakosok elmondása szerint bűnbandák rendszeresen megcsapolják a mexikói állami olajcég vezetékeit, hogy az ellopott üzemanyagot a területen áthaladó teherautó-vezetőknek adják el. A mexikói hatóságok adatai szerint a vezetékek megcsapolása évente nagyjából tízmilliárd pesós (166 milliárd forint) kárt okoz Mexikónak.

Forrás: EPA/Ulises Ruíz Basurto
Még több képért kattintson a fotóra!