További két napra őrizetben marad a WikiLeaks alapítója

Vágólapra másolva!
Óvadék ellenében megszüntetnék Julian Assange, a WikiLeaks alapítójának londoni őrizetét, de mivel a svéd ügyeket képviselő brit ügyész fellebbezett, további 48 órára őrizetben marad az internetes oldal vezetője, akit szexuális bűncselekménnyel vádolnak Svédországban.
Vágólapra másolva!

80 millió forintnak megfelelő összegű óvadékért megszüntették volna kedden Julian Assange, a WikiLeaks alapítójának őrizetét, de még nem került ténylegesen szabadlábra, mivel a svéd hatóságok ügyét képviselő brit ügyész fellebbezett - írta a Boston Globe. Assange így további 48 órára őrizetben marad, s ügyében a brit legfelsőbb bíróság dönt.

A 39 éves ausztrál férfit egy svéd elfogatóparancs alapján vették őrizetbe egy hete Londonban - írta a BBC brit közszolgálati portál. Julian Assange-t szexuális bűncselekményekkel vádolják, de ő tagadja azt. A feltételes szabadlábra helyezés Assange következő, január 11-én esedékes maghallgatásáig szól.

Assange ügyvédje újságíróknak azt nyilatkozta, hogy "az ügy kirakatperré válik". Szerinte a hatóságok egyetlen célja, hogy rács mögött tartsák az ausztrál férfit. Az ügyvéd amiatt is panaszkodott, hogy Assange nem férhetett hozzá számláihoz, így nem tudta növelni az óvadékát.

Julian Assange a WikiLeaks honlap alapítójaként azzal vált ismertté, hogy a portálon bizalmas anyagokat tesz közzé. Legutóbb az Egyesült Államok haragját váltotta ki azzal, hogy 250 ezer amerikai diplomáciai táviratot hozott nyilvánosságra.

Közben a The Telegraph című brit lap arról ír, hogy Julian Assange-t az év rocksztárjának nevezte a Rolling Stone magazin olasz kiadása.