Orbán-Radicova: nincs egyetértés a kettős állampolgárság ügyében

Iveta Radicová szlovák kormányfő fogadja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a pozsonyi miniszterelnöki hivatalban
Vágólapra másolva!
Továbbra sincs egyetértés a határon túli magyarok könnyített honosítása kérdésében Szlovákia és Magyarország között - derült ki a két kormányfő tárgyalása után. Orbán Viktor találkozott Berényi Józseffel, a Magyar Koalíció Pártjának elnökével is.
Vágólapra másolva!

Messze van egymástól Szlovákia és Magyarország álláspontja a határon túli magyarok könnyített honosítása kérdésében - közölték a szlovák-magyar kormányfői megbeszélések után Pozsonyban. Orbán Viktor és Iveta Radicova ugyanakkor pozitív fejleménynek minősette, hogy a szlovák-magyar problémák megvitatására létestült vegyes bizottságok már megkezdték a munkát. A két kormányfő megegyeztett abban, hogy szerződést köt az észak-déli gázvezeték létrehozásáról.

Orbán Viktor találkozott Berényi Józseffel, a Magyar Koalíció Pártjának elnökével is. Korábban Bugár Béla, a Híd magyar-szlovák párt elnöke jelezte, hogy szeretne találkozni a magyar kormányfővel. A szlovákiai politikus szerint ha a magyar miniszterelnök pozsonyi látogatásán nem találkozik a Híd képviselőivel, az azt jelenti, hogy a magyar fél nem akar ezzel a párttal együttműködni.