OpenLeaks néven jöhet a WikiLeaks konkurenciája

Vágólapra másolva!
A WikiLeaks korábbi támogatói új, kiszivárogtatásokra szakosodott honlap elindítását tervezik - jelentette be az egyik alapító. Az OpenLeaks elnevezésű oldal nem az interneten, hanem a médiához juttatná el a megszerzett dokumentumokat.
Vágólapra másolva!

"Megerősíthetem, hogy hamarosan OpenLeaks néven indul el a szolgáltatás" - mondta az izlandi Herbert Snorrason az AFP hírügynökségnek, aki korábban a kiszivárogtatási botrányt elindító WikiLeaks-csapat tagja volt.

A különbség az lesz a WikiLeaks-hez képest, hogy nem közvetlenül az interneten, hanem közvetve, a partnermédiának eljuttatva fogják nyilvánosságra hozni a dokumentumokat. "Ez inkább olyan felület lesz, ahol az emberek anonim módon oszthatnak meg iratokat" - mondta Snorrason.

Snorrason 25 éves izlandi történészhallgató, aki korábban a WikiLeaksnél is tevékenykedett, azonban szakított a társasággal Julian Assange-nek, a honlap vezetőjének meggyanúsításakor.

Snorrason elmondta, hogy azok az elektronikus lapok, amelyek partnerséget vállalnak, feltüntetik majd a "küldjön információt névtelenül" linket, ahol az OpenLeaks alapítói szerint biztonságosan küldheti majd el bárki az információit.

Az OpenLeaks domainnéven már bejegyezték a honlapot, igaz, egyelőre a "hamarosan indul" felirat olvasható csak rajta.