Reptereket bénított meg a tél Németországban

Vágólapra másolva!
Az erős havazás jelentős fennakadásokat okozott Németországban. A frankfurti reptér négy órán át megbénult, az utak járhatatlanok, több száz baleset történt.
Vágólapra másolva!

A szerdán kezdődött németországi havazás az ország több tartományában megbénította a közúti és légi közlekedést. A frankfurti repülőtér forgalmát az éjjel négy órán keresztül le kellett zárni. 250 járatot töröltek, 40 járatot pedig más repterekre irányítottak át. A zárlat miatt több száz utas rekedt a repülőtéren, többségüket közeli szállodákban helyezték el éjszakára, egy részük viszont a várótermekben aludt. Reggel óta ismét üzemel Frankfurt, viszont csak egy légifolyosóval.

A fapados járatokat fogadó Hahn repülőterét már szerdán délután le kellett zárni az erős havazás miatt. A türingiai Erfurt repülőtere szerda dél óta zárva van a leszállópálya használhatatlansága miatt. Az időjárás kihatással volt Berlin repülőtereire is. Tegelen és Schönefelden a hatóságok azzal számolnak, hogy csütörtökön összesen mintegy 60 járatot kell törölni.

A havas országutakon és autópályákon számos baleset történt. A Rajna-vidék közútjain csütörtökön reggel kaotikus viszonyok alakultak ki, a lehullott nagy mennyiségű hó jelentősen akadályozta a forgalmat, szinte percenként történtek balesetek, koccanások. Észak-Rajna-Vesztfáliában hajnali 4 és 7 óra között 800 baleset történt.