Nem mehet el fia temetésére a legnagyobb amerikai csaló

Vágólapra másolva!
Az őt fogva tartó börtön belső szabályai szerint nem mehet el fia temetésére Bernard Madoff, csalás miatt elítélt befektetési tanácsadó - írja a Telegraph című brit lap. Madoff fia az apja ügyei miatt rá irányuló nyomás miatt lett öngyilkos szombaton.
Vágólapra másolva!

Várhatóan nem engedik el fia temetésére Bernard Madoff befektetési tanácsadót, aki csalás miatt börtönbüntetését tölti - írja a Telegraph című brit lap. Bernard legidősebb fia, Mark szombaton lett öngyilkos, többek között azért, mert nem tudott megbirkózni az apja ügyei miatt rá irányuló figyelemmel és nyomással. Mark apja letartóztatásának második évfordulóján vetett véget életének.

Madoff egy észak-karolinai börtönben ül, a belső szabályok szerint akkor mehetne el a temetésre, ha kevesebb, mint két év lenne hátra büntetéséből. Ettől függetlenül is kérelmezhetné, hogy engedjék el a gyásszertartásra, de a Telegraph szerint ehhez azt kéne igazolnia, hogy részvétele közérdek.

Bernard Madoffot 150 év börtönre ítélték az amerikai történelem legnagyobb befektetési csalásáért. Az évtizedeken át építgetett piramisjátékszerű rendszerben Madoff több milliárd dollárral károsította meg befektetőit. Mark Madoff apja befektetési cégénél dolgozott. A feltárt visszaélések miatt nem gyanúsították meg.