Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mobiltelefont találtak Charles Manson cellájában

Vágólapra másolva!
Az életfogytiglani börtönre ítélt Charles Manson sorozatgyilkos egy mobiltelefont rejtegetett a cellájában, és több alkalommal is használta, mielőtt az őrök megtalálták volna. Nem közölték, hogy Manson kivel beszélt, de a börtönhatóság szerint aggasztó, hogy a hírhedt bűnöző kapcsolatba léphetett a külvilággal, hiszen korábban is gyilkosságokra vett rá embereket.
Vágólapra másolva!

Egy becsempészett mobiltelefont használt kaliforniai börtönében Charles Manson, a világ egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa - írta csütörtökön a Los Angeles Times. Az életfogytig tartó börtönbüntetését töltő férfi több telefonhívást is bonyolított, valamint több SMS-t is küldött, mielőtt az őrük felfedezték matracában a telefont - közölte a kaliforniai börtönhatóság szóvivője.

Manson Kaliforniába, New Jerseybe, Floridába és Kanadába is telefonált, de azt a börtönhatóság nem hozta nyilvánosságra, hogy kikkel vette fel a kapcsolatot. A szóvivő a Los Angeles Times-nak azt mondta: nem tudja, hogy Manson használta-e a telefont bűntények megszervezésére, vagy fenyegetésekre, de "már az is aggasztó, hogy volt telefonja, hiszen egy olyan emberről beszélünk, aki mások vett rá arra, hogy a nevében gyilkoljanak".

A többszörösen büntetett előéletű Charles Manson az 1960-as évek közepén hozta létre a "családnak" nevezett szektáját. Manson utasítására családjának több tagja 1969 nyarán betört Roman Polanski filmrendező kaliforniai házába, majd megkínozták és meggyilkolták Polanski állapotos feleségét, a színésznő Sharon Tate-t, valamint négy vendégét. A Manson-család másnap újabb két áldozattal végzett saját otthonukban. Mint kiderült, korábban is követtek el gyilkosságokat.

Az 1969-ben halálra ítélt Manson büntetését három évvel később életfogytig tartó börtönbüntetésre változtatták. Büntetését a csempészett telefon miatt harminc nappal meghosszabbították, valamint feddésben részesítették. A most 76 éves Manson elvileg jogosult lenne feltételes szabadlábra helyezésre, de szinte teljesen biztos, hogy rácsok mögött fog meghalni - írta az Los Angeles Times.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről