Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Metrórobbantásról a Facebookon csevegő férfit fogtak el az USA-ban

Facebook, közösségi portál
Vágólapra másolva!
Letartóztatott az FBI egy több néven is ismert férfit az Egyesült Államokban, és azzal vádolta meg, hogy terrorakciót készít elő. A férfi Facebookon írta le, hogy mire készül, ez alapján nyomozott a hatóság.
Vágólapra másolva!

Elfogtak egy férfit az Egyesült Államokban, aki a Facebookon azzal fenyegetőzött, hogy csőbombát robbant a washingtoni metróban csúcsidőben.

A bírósági papírokból nem derül ki, hogy a 25 éves Awais Younis, akit Mohhanme Khan és Sundullah Ghilzai néven is ismernek, tett is-e a terrorakció megvalósítása érdekében. A papírok szerint is a fenyegetés miatt vádolták meg - írta a Washington Post.

A bírósági iratokban az szerepel, hogy november végén egy New Orleans-i személy tett bejelentést a szövetségi nyomozóhatóságnál (FBI), hogy megismerkedett valakivel a Facebook nevű közösségi oldalon, aki a fővárosi metróba tervezett robbantásról beszélgetett vele. Az illető (ott Sundullah Ghilzaiként írt) részletezte, hogy hogyan kell csőbombát készíteni, illetve milyen módon érhető el a legnagyobb kár.

Ghilzai egy szennyvízcsatorna alá rejtette volna el a robbanószerkezetet, amelyet csúcsidőben robbantott volna fel. Emellett a 3. és 5. kocsiba is elhelyezett volna bombát, mivel szerinte ezekben utazik a legtöbb ember - derült ki az FBI irataiból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről