Lezárták a dublini repteret a havazás miatt

Vágólapra másolva!
Felfüggesztették a dublini repülőtér működését az ír fővárosra zúduló havazás miatt. A Reptér nem indít és nem fogad gépeket, jelenleg a leszállópálya tisztításán dolgoznak. A frankfurti repülőtéren viszont megnyitották a forgalmat.  
Vágólapra másolva!

Minden dublini járatot töröltek a rendkívül erős havazás miatt. Az ír főváros nemzetközi repülőtere nem indít és nem fogad járatokat - közölte a légi kikötőt üzemeltető cég. A szakemberek a leszállópályák tisztításán dolgoznak.

Újraindult viszont a frankfurti repülőtér forgalma. Németország legnagyobb repülőterén kedden reggel rendeltek el zárlatot, mert olyan síkossá váltak a kifutópályák, hogy a gépek nem tudtak leszállni. A zárlat miatt több mint négyszáz járatot kellett törölni.

A német közutakon sem normalizálódtak még a közlekedési viszonyok, a legtöbb balesetet és torlódást elakadt, felborult vagy az úttesten keresztbe fordult tehergépkocsik okozzák. Emiatt a rendőrségi dolgozók szakszervezete azt követeli, hogy havas, jeges útviszonyok esetén rendeljenek el 50 kilométer/órás sebességkorlátozást a 7,5 tonnánál nehezebb teherjárművek számára.