Jövő nyáron elérheti a hétmilliárdot a Föld lakossága

Vágólapra másolva!
Körülbelül 2011 közepére lépi át a Föld népessége a hétmilliárdot, 2025-ben lesz nyolcmilliárd a Német Világnépességi Alapítvány becslése szerint.
Vágólapra másolva!

A világ népessége 6 milliárd 934 millió 196 ezer fő lesz január elsején a Német Világnépességi Alapítvány (DSW) becslése szerint. Ez kereken 80 millióval több mint egy éve, és az emberiség tovább szaporodik, másodpercenként átlagosan 2,6 fővel gyarapszik. Körülbelül 2011 közepére lépi át a Föld népessége a hétmilliárdot, 2025-ben lesz nyolcmilliárd.

A hannoveri székhelyű szervezet honlapján közölt adatok szerint különösen gyorsan nő a népesség a fejlődő országokban. Ma a világ népességének 82 százaléka él itt, összesen 5,7 milliárd ember. 2050-ig ehhez még 2,2 milliárd fős szaporulat jön. Százalékosan Afrika népessége nő a leggyorsabban, az évszázad közepére majdnem 2 milliárd ember fog itt élni, kétszer annyi, mint ma. Azonban Afrika legtöbb országában már ma sem tudják az embereket kielégítően ellátni. A gyors növekedés még jobban kimeríti a természeti erőforrásokat, valamint nehéz helyzetbe hozza az oktatást és az egészségügyet, és növeli a szegénységet.