Az Eiffel-tornyot is le kellett zárni a franciaországi havazás miatt

Vágólapra másolva!
Ítéletidő tombol Franciaországban, ahol a havazás miatt több repteret és az Eiffel-tornyot is bekellett zárni. Miközben a fővárosban és az ország északi részén dél óta sűrű pelyhekben szakad a hó, addig délen nincs szükség télikabátra, hisz a szerdai hőmérséklet meghaladta a 15 fokot.
Vágólapra másolva!

Szélsőséges időjárási viszonyok uralkodtak szerdán Franciaországban. Párizsban és az ország északi részén tombolt a tél, míg a déli vidékeken 15 fokot is mértek.

A főváros közlekedése néhány óra alatt gyakorlatilag lehetetlenné vált a szerdai havazás miatt. A buszközlekedés leállt, a kamionoknak pedig megtiltották a közlekedést a párizsi utakon. A sűrű havazás miatt az Eiffel-tornyot, illetve a reptereket is lezárták - írja BBC.

A Charles de Gaulle reptéren, illetve a Roissyn felfüggesztették a légiközlekedést. Az Orlyn eredetileg nem töröltek egyetlen járatot sem, délután azonban itt is félórára le kellett zárni a felszállópályákat.

A francia meteorológiai szolgálat húsz megyéjében hirdetett narancsszínű hidegriadót a csúszós utak, illetve a havazás miatt. Párizsban alig három óra alatt 13 centiméternyi hó hullott, ami teljesen megbénította a főváros közlekedését.