Nem robbant föl a görög nagykövetségre küldött levélbomba Rómában

Vágólapra másolva!
Ismét levélbombát találtak Rómában a görög nagykövetségen - közölte a római rendőrség szóvivője hétfőn. A csomagot a nagykövetség egyik alkalmazottja kibontotta, de a levélbomba nem robbant fel.
Vágólapra másolva!

Levélbombát küldtek hétfőn Rómában a görög nagykövetségnek. A csomagot a nagykövetség egyik alkalmazottja kibontotta, de a levélbomba nem robbant fel. Egy nagy alakú, sárga színű borítékban volt, amely egy CD-tokot is tartalmazott. Michael Cambanis görög nagykövet szerint a levélbombát még pénteken kézbesítették a nagykövetségre, de nem bontották fel a karácsonyi ünnepek miatt. A tűzszerészek szétszedik a szerkezetet, hogy megállapítsák, a múlt hetihez hasonlóról van-e szó, vagy azt más készítette - közölte az olasz csendőrség szóvivője. A görög követségen senki sem sérült meg.

Korábban a Sky TG24 hírtelevízió úgy értesült, hogy gyanús csomagot találtak a venezuelai kirendeltségen is. A rendőrség azonban közölte, hogy tévesnek bizonyultak azok a hírek, amelyek szerint Venezuela, Dánia és Monaco képviseletén is hasonló küldeményekre bukkantak volna.

A múlt héten levélbomba robbant az olasz főváros svájci és chilei nagykövetségén. A detonációk két embert megsebesítettek, egyikőjüket kórházba kellett szállítani. A merényleteket egy olasz anarchista csoport vállalta magára.