Illegális bevándorlókat raboltak el Mexikóban

Vágólapra másolva!
Fegyveresek megtámadtak egy vonatot Dél-Mexikóban, és mintegy száz illegális közép-amerikai bevándorlót elraboltak csütörtökön. A mexikói kormány még nem kommentálta a hírt.
Vágólapra másolva!

Egy katolikus segélyszervezet vezetője kedden jelentette be, hogy egy fegyveres csoport elrabolt mintegy száz illegális közép-amerikai bevándorlót Mexikó déli részén. A fegyveresek egy vonatot támadtak meg, amelyen nagyjából 300-an utaztak. A támadás előtt nem sokkal a rendőrség az illegális bevándorlók közül 80-at őrizetbe vett.

A fegyveresek néhány kilométerrel arrébb csaptak le a szerelvényre, és hurcolták el a többségében hondurasi bevándorlókat. A salvadori külügyminisztérium azt közölte, ötven, különböző állampolgárságú embert raboltak el a támadók, akik a vonat útját a sínekre rakott kövekkel és fadarabokkal torlaszolták el. A mexikói kormány egyelőre nem kommentálta a hírt.

A mexikói emberi jogi bizottság szerint 2008 szeptembere és 2009 februárja között mexikói bűnbandák 10 ezer illegális bevándorlót raboltak el, akikért összesen 25 millió dollár váltságdíjat követeltek.