Hókáosz van az utakon Csehországban

Vágólapra másolva!
Egész Csehországban erősen havazik, súlyos gondok vannak a közlekedésben. Eddig tizenöt-húsz centi hó esett, de még fél méter hó hullhat a hétvégén az előrejelzések szerint.
Vágólapra másolva!

Erősen havazik Csehországban, eddig tizenöt-húsz centimétenyi hó hullott. Az előrejelzések szerint a hétvégén még félméternyi hó is eshet. Az utak nehezen járhatók, havasak, síkosak, jegesek. Rengeteg jármű elakadt az utakon. Sok baleset is történt, de halálos áldozata egyiknek sem volt. Sok kamion vesztegel és tartja fel a forgalmat a Németországba és a Lengyelországba vezető utakon. A legsúlyosabb a helyzet Nyugat-Csehországban Karlovy Vary és Domazlice környékén, Észak-Csehországban az Óriás-hegység térségében és Morvaországban Olomouc környékén.

Mindenkit arra kértek, csak hólánccal induljanak útnak és csak akkor, ha halaszthatatlan az utazás. A cseh városokban is nehéz a közlekedés, rengetegen indultak karácsonyi bevásárlásra. A hatóságok arra kértek mindenkit, hogy a gépkocsikat hagyják a külső kerületekben és inkább a tömegközlekedést vegyék igénybe.

A cseh síközpontokban örülnek a friss hónak. Minimum 70 centiméternyi, jó minőségű hó várja a téli sportok szerelmeseit. A cseh vasúttársaság rendkívüli járatokat is indított a hegyekbe, valamint több kocsival közlekednek a menetrend szerinti szerelvények.