Viharok pusztítanak a Közel-Keleten

Vágólapra másolva!
Heves esőkkel, erős széllel hatalmas vihar csapott le a Közel-Keletre. Az ítéletidőnek Libanonban halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Beköszöntött a tél a Közel-Keleten. A hetek óta tartó száraz és enyhe idő után heves viharok csaptak le több államra. Egy hete még 20 fokot mértek a térségben, míg vasárnap fagypont körül volt a hőmérséklet. Libanonban, Tripoliban meghalt egy nő, miután az autójára rádőlt egy fa. Izrael partjainál elsüllyedt egy hajó az ítéletidőben. A moldovai hajó 11 fős legénységét kimentette az izraeli tengerészet.

Izraelben a viharos szél fákat csavart ki, közlekedési lámpákat tett tönkre, megbénítva ezzel a forgalmat. Több településen százak maradtak áram nélkül. A tengerbe roskadt az ókori kikötőváros Cézária mólója, a kedvelt fürdőhely Eilat partjait pedig toronymagas hullámok árasztották el. A vihar az ország északi részében végezte a legnagyobb pusztítást.

Szíria fővárosának, Damaszkusznak az utcáit hó borítja, a diákokat hazaküldték az iskolákból. A viharos idő miatt lezárták az egyik legnagyobb szír kikötőt, Tartuszt és hasonlós sorsra jutott Egyiptom tengeri kapuja, Alexandria is. Jordániában több, sivatagon átvezető utat lezártak, mert a hatalmas szél kavarta porfelhő miatt nem lehetett tájékozódni. Az ammani repülőtéren kétórás késéssel indulnak és érkeznek a repülőgépek.

Forrás: AFP
Tekitse meg a galériát a képre kattintva!