Folytatódnak a sztrájkok Görögországban

Vágólapra másolva!
A görög szakszervezetek további akciókat szerveznek, hogy tiltakozzanak a megszorítások ellen. Athénban és környékén komoly fennakadásokra lehet számítani a következő napokban a munkabeszüntetések miatt.
Vágólapra másolva!

Görögországban folytatódnak a munkabeszüntetések. A görög szakszervezetek további akciókat szerveznek, hogy tiltakozzanak a kormány megszorító intézkedései ellen. Athénban szerdán és csütörtökön szinte nem volt tömegközlekedés, és a következő napokban is hasonló helyzetre lehet számítani.

A közlekedési dolgozók munkabeszüntetéséhez csatlakoztak a banki alkalmazottak, az orvosok, a villamos művek dolgozói és a taxisok is. Leállt a légi és a közúti közlekedés, nem járnak a kompok, zárva vannak a hivatalok, az iskolák. A buszvezetők a jövő héten szinte mindennap beszüntetik a munkát néhány órára, szerdán pedig 24 órás sztrájkot tartanak. A többi szakszervezet a hét végén dönti el, hogy csatlakozik-e az akcióhoz.

A városi buszosok szakszervezetének elnöke kijelentette, nem fogadják el, hogy csökkentsék a fizetésüket. A dolgozók havonta 600 euróval kapnának kevesebbet.

A görög kormány a tervek szerint jövőre főleg az állami szférában maximalizálná vagy csökkentené a béreket.