Észak-Korea készen áll a szent háborúra a déliek ellen

Vágólapra másolva!
Észak-Korea nukleáris elrettentő erejére támaszkodva kész arra, hogy "szent háborút" vívjon Dél-Korea ellen - közölte csütörtökön Kim Jong Csun észak-koreai vezérkari főnök, a nemzetvédelmi bizottság alelnöke. 
Vágólapra másolva!

Dél-Korea szándékosan sodorja a háború felé a Koreai-félszigetet, ezért Észak-Korea készen áll arra, hogy nukleáris "szent háborút" folytasson szomszédja ellen - közölte Kim Jong Csun észak-koreai vezérkari főnök, a nemzetvédelmi bizottság alelnöke. Mindezt azon a phenjani ünnepségen mondta, amelyet annak tiszteletére rendeztek, hogy az ország vezetője, Kim Dzsong Il 19 éve foglalta el a hadsereg főparancsnoki posztját.

Csütörtökön Dél-Korea nem egészen egy óráig tartó hadgyakorlatot tartott a két Koreát elválasztó tűzszüneti vonal közelében. A manőver az idei év legjelentősebb légi és szárazföldi hadgyakorlata volt, amelyet megszemlélt Ri Mjong Bak elnök is, aki leszögezte, hogy a dél-koreai hadsereg könyörtelen ellentámadással válaszol, ha Észak-Korea ismét az egy hónappal ezelőttihez hasonló agressziót hajt végre.

Az északi tüzérség napra pontosan egy hónapja ágyúzta a két Korea vitatott tengeri határa közelében lévő Jonpjong szigetet.