Elfogták az egyik legkeresettebb indonéz terroristát

Vágólapra másolva!
Az indonéz terrorelhárító rendőrség elfogta az ország egyik legkeresettebb terroristáját. A helyi rendőrség gyanúja szerint Abu Tholut főszerepet játszott egy titkos kiképzőtábor létrehozásában, amelyre februárban találtak rá Szumátra szigetén.
Vágólapra másolva!

Elfogta az indonéz terrorelhárító rendőrség Abu Tholutot, az ország egyik legkeresettebb terroristáját. A férfi a gyanú szerint főszerepet játszott egy titkos kiképzőtábor létrehozásában, amelyre februárban találtak rá a Szumátra szigeti Aceh tartományban. A rendőrség feltételezése szerint Tholut keresztények ellen vezetett terrorakciókat Sulawesi (Celebesz) szigetén, és részt vett egy merényletben Jakarta egyik üzletközpontja ellen. A 49 éves Tholutot a Jáva szigeti Kudus városában vették őrizetbe.

A Pranata Yuda, illetve Imron Baehaqi néven is ismert férfit Afganisztánban képezték ki, tevékenykedett az al-Kaidához kötődő Dzsamáa Iszlamija (JI) szervezetben is. Az utóbbi években azonban eltávolodott a JI-tól, és a Dzsamáa Ansorut Tauhid nevű radikális csoporthoz csatlakozott. A szervezet kapcsolatban van az augusztusban bebörtönzött Abu Bakar Basir imámmal, a Dzsamáa Iszlamija szellemi vezérével.