Egy ünnepség közepén lövöldöztek Mexikóban, 11 ember meghalt

Vágólapra másolva!
Lövöldözés tört ki két bűnbanda között Mexikó egyik kisvárosának főterén, miközben egy vallási ünnepség zajlott. Tizenegy ember meghalt, huszonkettő pedig megsebesült.
Vágólapra másolva!

Két rivális drogbanda nyithatott tüzet egymásra helyi idő szerint péntek este a mexikói Tecalitlán városának főterén a Reuters szerint. A fegyveresek egy zsúfolt téren kezdtek lövöldözni egymásra, ahol éppen egy mexikói vallási ünnepség zajlott. A fegyveresek egy gránátot is bedobtak a tömegbe. "A gyanúsítottak az ünnepség alatt érkeztek a térre számos járművel, hogy megtámadjanak egy másik csoportot, és kirobbantottak egy csatát" - áll a helyi rendőrség közleményében a Reuters szerint.

A lövöldözés során tizenegy ember meghalt, huszonkettő pedig megsebesült. Nyolcan a helyszínen vesztették életüket, ketten a kórházba szállítás után haltak meg, és még egy halottat találtak a közelben egy gépkocsiban. "A kisvárosban pánik tört ki, az emberek féltek elhagyni az otthonukat" - írja egy helyi rádióra hivatkozva a Reuters. A hatóságok egyelőre nem tudtak senkit őrizetbe venni.

A Reuters szerint a régóta húzódó mexikói drogháború ezen a héten erősödött, miután a biztonsági erők megölték az egyik befolyásos banda vezetőjét. Tecalitlán városa a hírügynökség szerint közel van ahhoz a helyhez, ahol a legerőszakosabb összecsapások történtek a bandavezér elleni harcok során. Az elmúlt négy évben körülbelül 33 000 ember halt meg Mexikóban a drogháború miatt.