Az USA kész további szankciókra Irán ellen a Fehér Ház szerint

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok és európai szövetségesei készen állnak újabb szankciókra Irán ellen, amennyiben az nem teljesíti nukleáris programja nemzetközi elvárásait - mondta Gary Samore, a Fehér Ház egyik vezető hivatalnoka.
Vágólapra másolva!

A kormányzat egyik hadügyi koordinátora szerint az Iránra nehezedő gazdasági nyomás fenntartásával és kiszélesítésével érhető el, hogy tisztán lássanak az atomprogram szándékaiban - írta a Washington Post.

"Mi és szövetségeseik elkötelezettek vagyunk fenntartani, vagy akár növelni is a nyomást" - mondta Samore a "Demokráciák Védeleme Alapítvány" konferenciáján. "Azt az üzenetet kell küldenünk Iránnak, hogy a szankciók csak nehezedni fognak, ha elkerülik a komoly tárgyalásokat, és nem fognak megszűnni addig, amíg a kétségek el nem oszlanak" - tette hozzá.

Irán jelenleg négy ENSZ BT-szankció nyomása alatt áll és további amerikai és európai kezdeményezések vannak egyes újabb szankciókra. Samore szerint Irán csak együttműködéssel juthat ki a szorításból. "Egyértelműen Iránon a sor, de nekünk kell rábírnunk, hogy döntsön" - mondta a konferencián.