A WikiLeaks alapítója szerint megölnék egy amerikai börtönben

Vágólapra másolva!
Julian Assange, a WikiLeaks alapítója azt állította egy pénteken megjelenő lapinterjújában, hogy "jó esélye" van annak, hogy megölnék, ha egy amerikai börtönbe kerülne.
Vágólapra másolva!

Ha az Egyesült Államoknak sikerülne elérni, hogy Nagy-Britannia kémkedés miatt kiadja, és ezáltal egy amerikai börtönbe kerülne, akkor "jó eséllyel" megölnék - állítja egy pénteki lapinterjújában Julian Assange, a WikiLeaks alapítója.

Assange a Guardiannek adott interjújában kifejtette, hogy ugyanazt tennék vele egy amerikai börtönben, mint Jack Rubyval tették 1967-ben. Ruby gyilkolta meg Lee Harvey Oswaldot 1963. november 24-én, két nappal azután, hogy Oswaldot letartóztatták John F. Kennedy elnök feltételezett meggyilkolásáért.

Assange kilencnapos őrizetben tartás után jelenleg feltételesen szabadlábon van Nagy-Britanniában. Kiadatási eljárás folyik ellene Svédország kérésére nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjával. Az Egyesült Államok pedig vizsgálja, hogy mire alapozva vonhatná felelősségre Assange-t amiatt, hogy portálja nyilvánosságra hozott több százezer titkos amerikai diplomáciai iratot.