Záptojásokkal vertek szét egy orosz melegfelvonulást

Vágólapra másolva!
Záptojásokkal támadt a szentpétervári melegfelvonulás résztvevőire egy több mint 100 fős csoport, hogy szétverje az Oroszországban tartott Meleg büszkeség napját. A szombati melegfelvonulás a támadás miatt mindössze 40 percig tartott, a szervezők azonban így is sikerként könyvelték el.
Vágólapra másolva!

Rendbontás miatt mindössze 40 percig tartott a szombaton rendezett melegfelvonulás Szentpéterváron - adta hírül vasárnap az ukrán TSZN híradóműsor internetes kiadása. A Meleg büszkeség napja elnevezésű orosz felvonulás résztvevőit a rendezvényen záptojásokkal dobálták meg a homoszexualitást ellenző ellentüntetők.

A TSZN szerint egy több mint száz fős csoport zúdított tojászáport a Velikij Moszkovszkij utcán vonuló tömegre, a felvonulók plakátjait összetépték, szivárványos zászlóikat sárba tiporták. A szentpétervári rendőrség negyven perc után döntött úgy, hogy véget vet az engedélyezett demonstrációnak: a felvonulást feloszlatták, a melegekre támadó rendzavarók közül pedig tíz embert előállítottak. Az őrizetbe vett rendbontók ellen szabálysértési eljárás indult.

Marija Jefremenkova, a melegfelvonulás szervezője a botrány ellenére sikerként könyvelte el a rendezvényt, mivel Szentpétervár hosszú évek sikertelen próbálkozásai után az idén először sikerült engedélyt szerezniük a melegfelvonulás megtartására.