Vezet a választáson a válságkezelő görög kormány

Vágólapra másolva!
Nem lesz új választás, a kormányzó párt folytatni akarja a válságkezelést Görögországban, miután nyerésre áll a vasárnapi helyhatósági választásokon. A görög miniszterelnök korábban a voksolás eredményétől tette függővé, hogy kormánya hivatalban marad-e.
Vágólapra másolva!

Vasárnap esete a görög miniszterelnök, Georghe Papandreu bejelentette, hogy elégedett a regionális és helyhatósági választások aznapi első fordulójának eredményeivel, ezért folytatni akarja a válságkezelést és a reformokat. A kormányfő korábban kilátásba helyezte az előre hozott parlamenti választásokat, ha pártja, a szocialista Paszok vereséget szenvedne.

Vagyis a kormány a válságkezelő programjáról tartott népszavazásnak tekintette az önkormányzati választásokat - írja a BBC. Ugyanakkor a miniszterelnök azt mondta, gondot fog jelenteni a politikai osztály számára, hogy a választásokon alacsony, alig több, mint 45 százalékos volt a részvétel.

Az eddig összeszámolt szavazatok alapján a szavazatszámlálás elvégzésével megbízott magáncég közölte, hogy a korábban közölte, hogy a 13-ból hét régióban vezetnek a kormányzó szocialisták. Köztük van a legnagyobb népsűrűségű Athén környéki régió, ahol a görögök egyharmada él. Jelenleg a szavazatok feldolgozottsága 10 százalék körüli.

A második fordulót november 14-én tartják.