Titokzatos gyilkosok végeztek egy egész ház népével Oroszországban

Vágólapra másolva!
Megmagyarázhatatlan tömeggyilkosság miatt kezdett nyomozásba az orosz legfőbb ügyész, miután ismeretlenek 12 embert mészároltak le egy dél-oroszországi falu egyik házában. A gyilkosok a nőket és a csecsemőket sem kímélték a házban, a késsel rendezett vérfürdőnek egyetlen szemtanúja sem maradt.
Vágólapra másolva!

Összesen 12 embert öltek meg ismeretlenek egy emeletes falusi villában a dél-oroszországi Kuscsevszkaja faluban pénteken - írta több orosz napilap. A támadók egy tatár származású gazdát, annak rokonait és házukban tartózkodó vendégeit mészárolták le, a szomszédok és a rokonság közül csak az maradt életben, aki egyéb dolga miatt nem tartózkodott a közelben a gyilkosság éjszakáján. A hatóságok egyelőre értetlenül állnak a tömeggyilkosság előtt, az ügy felgöngyölítését az orosz legfőbb ügyész, Jurij Csajka a személyes felügyelete alá vonta.

Az eddigi adatok szerint a gyilkosok a felnőtteket készúrásokkal ölték meg a házban, volt olyan áldozat is, akit 18-szor szúrtak meg. Az áldozatok között van a megtámadott ház tulajdonosa, a férfi felesége, lánya, kilenc hónapos unokája, továbbá egy Rosztovból vendégségbe érkezett házaspár, annak két gyermeke és az asszony szülei, illetve a háziak szomszédasszonya és annak 14 éves fia. A támadás után a ház részben kiégett, a két megölt csecsemő füstmérgezésben halt meg, a vendégek 5 éves lányát megfojtották.

A holttesteket a ház tulajdonosának másik lánya találta meg szombat reggel. A nyomozók lehetségesnek tartják, hogy más vendégek is voltak a házban a gyilkosság éjszakáján, és ők mészárolták le a 12 embert ittas állapotban. E szerint a verzió szerint a nőket és gyerekeket azért gyilkolták meg, hogy ne maradjanak tanúk.

Egy másik verzió szerint bérgyilkosság történhetett, a célpont pedig a Rosztovból érkező vendég, Vlagyimir Mironyenko lehetett, aki ismert üzletember, a rosztovi székhelyű Aston (Aszton) élelmiszeripari cég pénzügyi igazgatója volt. A nyomozók korábban azt is elképzelhetőnek tartották, hogy a házigazda volt a célpont: ezt a verziót erősíti a Moszkvovszkij Komszomolec című lapnak nyilatkozó egyik helyi vállalkozó, aki szerint valaki "példát akart statuálni a gyilkossággal, hogy félelemben tartsa a farmereket és a vállalkozókat".

Az orosz lapoknak nyilatkozó helybéliek szerint a faluban korábban sem volt ritka az erőszak, öt éve egy vállalkozót és a fiát ölték meg a faluban, két éve pedig a helyi közigazgatás vezetőjét. "Csak látszat, hogy a kilencvenes évek elmúltak, a jómódú emberek ma is fizetnek védelmi pénzt a bűnözőknek" - mondták a Komszomolszkaja Pravda című lapnak.

Hol történt mindez?
Kuscsevszkaja falu Oroszország déli, a Kaukázushoz közeli részén található, a Fekete-tengertől észak-keletre. A falu az Azovi-tenger keleti partjától nem messze, a Don folyó és a Kaukázus hegység között fekszik. A településhez legközelebbi nagyváros a Don folyó partján fekvő Rosztov, amely mintegy 80 kilométerre északra van Kuscsevszkajától.