Rálőttek a moszkvai állatkert jegesmedvéjére

Vágólapra másolva!
Valószínűleg egy emeletes ház ablakából adott le valaki több lövést egy kis kaliberű fegyverből a moszkvai állatkert egyik jegesmedvéjére. Az állat kezelés alatt áll, de fennál a veszélye, hogy sebei elfertőződnek.
Vágólapra másolva!

Többször is rálőttek a moszkvai állatkert legnépszerűbb jegesmedvéjére, Vrangelre - közölte az orosz főváros állatkertje szombaton. A közlemény szerint a támadást még október végén követték el egy kis kaliberű fegyverrel. Az általában visszahúzódó állat kifutójára jól rá lehet látni egy, az állatkerttel szemben álló emeletes ház ablakaiból.

"Mélyen felháborítónak tartjuk azoknak az embereknek a viselkedését, akik elkövették ezt a megvetendő tettet" - közölte az állatkert, hozzátéve: "Talán az orvlövész büszke arra, amit tett. De mi hősies van abban, ha rálőnek egy védtelen állatra egy biztonságos helyről?" A közlemény szerint a sérült állat jelenleg kezelés alatt áll, és fertőzésveszély fenyegeti.

A húszéves Vrangel 1991 óta él a moszkvai állatkertben, ahová azután szállították, miután befogták a Jeges-tengeren lévő Vrangel-szigeten, ami után a nevét is kapta. A megtámadott jegesmedvének az elmúlt évtizedekben két kölyke született az 1864-ben alapított állatkertben.