Megrepedt ablak miatt fordulhatott vissza a kifutóról egy Malév-gép

Malév
Vágólapra másolva!
Műszaki hiba miatt nem szállt fel vasárnap délután a Malév Madridból Budapestre tartó járata. A gépet a kifutópályáról fordították vissza, miután az [origo] értesülései szerint egy megrepedt szélvédőpanelt találtak a gépen.
Vágólapra másolva!

A kifutópályáról fordult vissza hétfő délután a Malév Madridból Budapestre tartó járata, miután a gép személyzete műszaki hibát fedezett fel a gépen - erősítette meg az [origo] értesüléseit a légitársaság kommunikációs osztálya. Az [origo] úgy tudja, hogy a gép egy megrepedt ablak miatt nem tudott felszállni.

Az MA581-es járat a tervek szerint 13.45-kor szállt volna fel Madridból, és 16.55-kor landolt volna Budapesten, a műszaki hiba miatt azonban a járatot törölték. A Malév kommunikációs osztályán az [origo]-nak azt mondták, hogy a járattörlés 118 utast érint. Őket vagy átszállással vasárnap délután, vagy közvetlen járattal hétfő reggel, egy 8.30-kor induló géppel tudják hazahozni Budapestre. Aki az éjszakára Madridban ragad, annak a szállásáról a légitársaság gondoskodik - közölték.

Az [origo]-t emailben értesítő olvasónk szerint a gép a kifutópályáról fordult vissza. A forrás egy a gépről leszállított utastól értesült a problémáról: ismerősétől úgy tudja, hogy a gép személyzete az utasoknak azt mondta, "a problémát egy repedt szélvédőpanel okozhatta".

A Malév kommunikációs osztályán nem kommentálták, hogy pontosan mi lehetett a gép hibája, de azt megerősítették, hogy a kifutóról fordult vissza a gép. "Az utasok már beszálltak, az ajtókat becsukták, és a gépet elkezdték kitolni a kifutóra, amikor a hibát észlelték" - közölte a kommunikációs osztály.