Megrendezte saját megveretését az orosz újságíró a rendőrség szerint

Vágólapra másolva!
Az orosz rendőrség szerint megrendezte az ellene végrehajtott támadást az az orosz újságíró, akit hétfőn vertek meg, az akkori hírek szerint egy autópályaépítésről szóló cikke miatt. Az újságíró tagadja a vádakat.
Vágólapra másolva!

Ezer rubelt fizetett az orosz rendőrség állítása szerint saját megveretéséért Anatolij Adamcsuk, akinek megtámadásáról hétfőn számolt be az orosz sajtó.

Az újságírót az akkori beszámoló szerint a Himki-erdőbe tervezett autópályájáról írt cikke miatt verték meg ismeretlenek, az orosz rendőrség szerint azonban Adamcsuk maga rendezte meg az ellene végrehajtott támadást.

Az újságíró, aki a támadásban könnyebb agyrázkódást szenvedett, tagadja az orosz hatóságok vádjait. A belügyminisztérium közlése szerint a rendőrségnek azonban sikerült elfognia a két támadót, akik már vallomást is tettek. Az újságíró ellen valószínűleg vádat emelnek hamis rendőrségi feljelentés miatt.

Az újságíró elleni támadásról hétfőn egyik kollégája számolt be az orosz sajtónak, azt állítva, hogy Adamcsukot "ketten támadták meg, a hátát és a fejét ütötték, még akkor is, amikor már a földre került."

Az eset két nappal azután történt, hogy két ismeretlen lakóháza előtt félholtra verte Oleg Kasint, a Kommerszant nevű lap újságíróját. A 30 éves férfit súlyos agyrázkódása miatt kórházba szállítása óta mesterséges kómában tartják, több helyen eltört az állkapcsa, az ujjai, mindkét lábszára, és megsérült a koponyája is.