Magyarokat vádolnak összeesküvéssel Los Angelesben

Vágólapra másolva!
Két magyar, egy osztrák állampolgár és egy arizónai férfi ellen emeltek vádat pénteken a Los Angeles-i szövetségi bíróság előtt A vád szerint a csoport tagjai el akartak rabolni egy amerikai üzletembert, akitől ötmillió dollárt akartak szerezni. Egyiküket akár 60 éves börtönbüntetésre is ítélhetik.
Vágólapra másolva!

Négy ember ellen emeltek vádat pénteken egy Los Angeles-i szövetségi bíróságon a myFOXla.com tudósítása szerint. Az osztrák állampolgárságú K. István, a magyar B. Attila és S. Zsolt, valamit az Arizónában élő K. László ellen az FBI Los Angeles-i szóvivője, Laura Eimillert szerint összeesküvés a vád. A négy férfi a vádirat szerint el akart rabolni egy Los Angeles-i üzletembert, majd fenyegetéssel 5 millió dollárt akartak kikényszeríteni belőle. K. Lászlót azzal is vádolják, hogy illegálisan élt az Egyesült Államokban, illetve hogy fegyvert szerzett a bűntény elkövetéséhez.

Az FBI szerint K. István bérelte fel a többieket, hogy rabolják el az áldozatot, majd fegyverrel kényszerítsék a házában található széf kulcsainak átadására, amelyben 5 millió dollár értékű pénzt és ékszert sejtettek. A The Press-Enterprise információ szerint az elkövetők videóchaten szervezték meg az emberrablást.

"A terv végül úgy jutott a hatóságok tudomására, hogy K. István beszélt az összeesküvésről valakinek Los Angelesben, aki végül az FBI-hoz fordult" - idézi a myFOXla.com Eimillert. A portál szerint az áldozat egy üzletember, Vadim Shapiro lett volna, aki több ékszerkereskedésnek is a tulajdonosa Los Angelesben. A vádirat szerint K. István azt mondta az informátornak, hogy Shapiro nem venné fel a harcot velük, ha fegyverrel kényszerítik, de az is felmerült benne, hogy az ujjainak levágásával, vagy a családjával való fenyegetéssel próbálják meg rávenni, hogy teljesítse a követeléseiket.

K. Istvánt október 30-án tartóztatták le Ausztriában, és várhatóan kérni fogják kiadatását az Egyesült Államoknak. Három társát már korábban, az Egyesült Államokban őrizetbe vették. Ha elítélik őket, akkor K. Lászlónak maximum 60, a többieknek pedig maximum 20 éves börtönbüntetéssel kell szembe nézniük az ügyészek szerint.