Szerb maffiózó szexpartijain lazított a svéd király

XVI.Károly Gusztáv svéd királyról szóló könyv, szexbotrány
Vágólapra másolva!
Forró szexpartik egy szerb maffiózó illegális klubjában, titkos viszony egy mulatt énekesnővel, mindez a svéd titkosszolgálat óvó figyelme mellett. Lerántották a leplet XVI. Károly Gusztáv svéd király titkos magánéletéről egy most megjelent könyvben. A kínos ügyeket a király sem tagadja.
Vágólapra másolva!

Svédország csendes és köztiszteletben álló királyának titkos és kicsapongó életéről lebbenti fel a fátylat egy, a héten Svédországban megjelent könyv. A Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken (XVI. Károly Gusztáv - a vonakodó uralkodó) című könyv részletesen taglalja a király cseppet sem visszafogott - szerelmi kalandok, vad szexpartik, szőrmebundájuk alatt mezítelen modellek, illegális klubok, maffiózó haverok színesítette - magánéletét.

A könyvet ismertető svéd Aftonbladet szerint korábban is szóltak pletykák a király kicsapongásairól, de eddig nem lehetett visszaellenőrizni őket. A három tényfeltáró újságíró által két év alatt írt könyv azonban jóformán mindenről fellebbenti a fátylat.

Az egyik fejezet például azokról a bulikról szól, amelyeket a király hétfőnként tartott haverjaival egy szerbiai származású gengszter, Mille Markovic által üzemeltetett illegális stockholmi éjszakai lokálban, a Club Powerben, az 1990-es évek elején. Ezeken alulöltözött lányokkal fürdőztek a pezsgőfürdőben, majd a klub privát szobáiba vonultak vissza. Markovic azt állítja a könyvben, hogy élvezte a király társaságát, főleg mivel így csökkent az esélye a rendőrség nem kívánt látogatásainak.

Szó esik a könyvben a király és egy svéd-nigériai énekesnő - az egykor Európa-szerte népszerű Army of Lovers alapító tagja, majd a svéd TV3-on erotikus műsort vezető - Camilla Henemark között az 1990-es évek végén egy évig tartó szerelmi viszonyról, amelyről a király felesége is tudott. Károly Gusztávot állítólag rendkívül elbűvölte a La Camilla művésznéven ismert nő. "A király néha őrülten szerelmes kamasznak tűnt, egy alkalommal már arról beszélgettek, hogy együtt megszöknek és egy eldugott trópusi szigeten telepednek le" - olvasható a könyvben.

A könyv írói azt is feltárták, hogy miként igyekezett a király és környezete titokban tartani az ügyeket. A svéd titkosrendőrség a Säpo (Säkerhetspolisen, a svéd titkosszolgálat) házkutatásokat tartott különböző nőknél, és ezeken a királyi szexpartikról készült fotókat kerestek és foglaltak le. Alkalmanként fenyegették is a nőket, hogy adják át a kínos felvételeket.

A Säpo szóvivője nem kívánta megerősíteni a könyv értesüléseit - írja a Local című angol nyelvű svéd lap -, a király ugyanakkor nem tagadott semmit. Csütörtökön, amikor az őszi szokásos jávorszarvas-vadászata végén egy nyugat-svédországi erdei tisztáson tartott hagyományos sajtótájékoztatón a könyvben taglalt dolgokról faggatták, nem válaszolt a kérdésekre, mondván, hogy még nem olvasta a könyvet. Annyit azonban megjegyzett, hogy miután beszélt feleségével, Szilvia királynéval, úgy döntöttek, túllépnek a dolgon, mivel "ahogy látom, olyan dolgokról szól (a könyv), amelyek nagyon régen történtek".


Forrás: AFP
A király nem tagadott semmit

A könyv komoly vitákat gerjesztett Svédországban a sajtószabadság határairól, és a király magánélethez való jogáról. A svédek ugyanakkor kiállnak a király magánélete mellett, csak egynegyedük helyeselte a könyv íróinak eljárását, ötven százalékuk rosszallással tekint a közmegbecsülésnek örvendő király piszkos ügyeiben való turkálásra - derül ki a svéd közszolgálati televízió (SVT) által ismertetett felmérésből. Ráadásul az emberek 80 százaléka szemében egyáltalán nem romlott a király megítélése. Ennek ellenére a könyv hatalmas siker Svédországban, az első napokban már 15 ezer példányt elkapkodtak belőle: napi több mint ezer példány fogy.