Januárban dönthetnek az ír gázoló kiadatásáról

Vágólapra másolva!
Valószínűleg január 18-án hirdetnek ítéletet annak az ír férfinak a kiadatásáról, aki 2000-ben két kisgyereket gázolt halálra Leányfalun.
Vágólapra másolva!

Január második felében ítélet születhet a dublini bíróságon Francis Ciarán Tobin ügyében, aki tíz évvel ezelőtt halálra gázolt két leányfalui kisgyermeket. Az MTI dublini igazságügyi forrásai hétfőn azt mondták, hogy a tárgyalási folyamat lezárult, és az eljáró bíróság első fokon valószínűleg január 18-án hirdet ítéletet.

Tobin, az Irish Life biztosítótársaság volt magas rangú tisztviselője, aki három évig dolgozott a cég képviseletében Magyarországon, 2000. április 9-én Volvójával előzés közben felhajtott a járdára, és elütött két kisgyermeket, akik a helyszínen meghaltak. Az egyik áldozat öt-, a másik kétéves volt.

Tobint - aki 2000. november 30-án, kiküldetése lejártával távozott Magyarországról - 2002-ben az eljáró magyar bíróság háromévi szabadságvesztésre ítélte. Az ítéletet másodfokon megerősítették. Tobint tavaly novemberben - a magyar hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján - Dublinban őrizetbe vették, de szabadlábon védekezhetett.