Jemenbe költöztek az al-Kaida vezetői egy kuvaiti lap szerint

Vágólapra másolva!
Iránból Jemenbe tette át a székhelyét az al-Kaida terrorszervezet több vezetője egy kuvati lap szerint. Az újság egy kiszivárogtatott bizalamas jelentésre hivatkozva írja, hogy a Jemenbe költözők között van a szervezet egykori szóvivője, Szulejmán Abu Gajt is.
Vágólapra másolva!

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet több vezetője, köztük az egykori szóvivő, Szulejmán Abu Gajt Iránból Jemenbe helyezte át székhelyét - írta csütörtökön az al-Kabasz kuvaiti napilap, nyugati hírszerzési forrásokra hivatkozva. Az Egyesült Államokkal együttműködő Kuvait megfosztotta Abu Gejt az állampolgáráságától, mert a vádak szerint köze lehet a szeptember 11-i terrortámadásokhoz.

Az információt a lap szerint egy kiszivárgott bizalmas jelentés tartalmazza, amely szerint Abu Gejten kivűl más feltételezett al-Kaida vezérek is Jemenben kezdtek munkálkodni. Az al-kaida vezetői Afganisztán megszállása után Iránban kerestek menedéket, azonban többüket is elfogták az iráni hatóságok. Az al-Kaida néhány vezetője pedig jelenleg is Jemenből irányítja a szervezet tevékenyéségét.