Münchenbe tartó gyanús csomagot kapcsoltak le Namíbiában

Vágólapra másolva!
Egy bombának tűnő csomagra lettek figyelmesek a namíbiai főváros repülőterén. A gyanús csomagot egy Németországba tartó repülőgépre adták fel. A német belügyminiszter szerdán jelentette be, hogy konkrét terrorfenyegetésről kaptak információkat.
Vágólapra másolva!

Egy feltételezett robbanószerkezetre figyeltek fel szerdán a namíbiai hatóságok a windhoeki nemzetközi repülőtéren egy bőröndben - közölte csütörtökön a német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA). A csomagot egy Münchenbe tartó Air Berlin járatra adták fel. Az első jelentések szerint a csomagban áramforrás, gyújtózsinór és egy működő óra is volt, ez alapján valószínűleg időzített pokolgép lehetett. A BKA egyik szóvivője a Spiegel online kiadásának azt mondta: biztosan csak a szakértői vizsgálat után fogják tudni, mi volt a csomagban.

Az Air Berlin szóvivője ugyanakkor az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy a bőröndben nem volt robbanószer. A szóvivő hozzátette: egyelőre nem tisztázott, hogy a csomagot melyik gépre akarták feladni. Az Air Berlin utasainak azonban azonosítaniuk kellett csomagjaikat, amelyeket ezután újra átvizsgáltak. A hosszadalmas procedúra után a gép végül felszállt Windhoekből, ahonnan csütörtök reggel meg is érkezett Münchenbe.

Thomas de Maiziere német szövetségi belügyminiszter szerdán jelentette be: a német kormány "konkrét jelzéseket" kapott arról, hogy november végén terrortámadás készül az országban. De Maiziere azt mondta, hogy a rendelkezésükre álló információk szerint iszlám szélsőségesek készülnek támadásra. "Van ok az aggodalomra, de a hisztériára nincs" - fogalmazott a miniszter.