A tigrisek megmentéséért kalapozik Putyin

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök állatokkal, tigris
Vágólapra másolva!
A tigrisek megmentéséről tanácskozik öt napon át a világ számos országából összehívott miniszterekkel Vlagymir Putyin. Bár a New York Times szerint Putyin nem véletlenül választotta kedvencének a kihalás szélén álló, az erőt, fenséget és magabiztosságot megtesítő nagymacskát, a róla készült képek szerint a közismerten nagy állatbarát orosz kormányfő a kiscsirkéket is szeretettel dédelgeti.
Vágólapra másolva!

Ötnapos konferencia kezdődött vasárnap a kihalás szélén álló tigrisek megmentéséről Szentpéterváron. A tanácskozásra a világ számos országából érkeztek miniszterek Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök meghívására - írja a New York Times. A tanácskozáson részt vesz a Világbank elnöke, Robert Zoellick is.

A konferencia egyik célja, hogy 350 millió dollárt (70,5 milliárd forint) biztosítsanak a tigrisek megmentésére. Hamarosan egy kampány is indul, ami azt célozza, hogy 2022-ig megduplázzák a szabadon élő tigrisek számát - ennek részleteit is megbeszélik a konferencián. A meghívott politikusok mellett a konferenciára várnak több világsztárt is, például Naomi Campbell modellt és a színész Leonardo DiCapriot is - írja a Guardian.

A New York Times szerint nem lehet véletlen, hogy Putyin pont az erőt, a hatalmat és a magabiztosságot megtestesítő nagymacskákról, és nem más veszélyezetett fajokról, például a vadkutyáról vagy a farkasokról rendezett konferenciát. "A vezérek szeretnek úgy gondolni magukra, mintha rendelkeznének egy nagymacska erényeivel" - mondta a lapnak Stephen R. Kellert professzor, aki az állatok és az emberek közötti kapcsolatot kutatja.

A kutató szerint a tigrisvadászat is azért népszerű a hatalon lévő vagy hatalomra vágyó férfiak körében, mert "a kontrollálhatatlan, vad erő kontrollja az erő és a hatalom szimbóluma". A lap szerint Putyinnál is felfedezhető ez a motívum, erre példaként az orosz kormányfő honlapján található videót hozzák, amelyen Putyin egy elkábított tigris mellett pózol. A honlap szerint az állatot Putyin lőtte meg kábító lövedékkel, amikor 2008-ban látogatást tett az Ussuri rezervátumban.

Putyin azonban nemcsak a nagymacskákkal fényképezkedik szívesen, galériánkból kiderül, egy kiscsirkét is szeretettel tud dédelgetni, ha van fotós a közelben. Az orosz miniszterelnök legutóbb egy kiskutyával került a lapok címlapjára, a pásztorkutyát szófiai látogatásán kapta ajándékba a bolgár miniszterelnöktől.

Forrás: AFP
Kattintson a képre, és nézze meg galériánkat az állatszerető orosz miniszterelnökről!