Még három évig biztosan maradnak amerikai katonák Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Egy melbourne-i konferencián elhangzott kormányzati nyilatkozatok alapján akár 2014-ig Afganisztában maradhatnak az amerikai csapatok. Barack Obama elnök korábban azt ígérte, 2011 júliusában elkezdődik a csapatkivonás.
Vágólapra másolva!

"2014 lesz kulcsév, amikor a védelmi feladatokat átadják az afgán katonáknak" - mondta egy melbourne-i konferencián Hillary Clinton külügyminiszter, Robert Gates védelmi miniszter és Mike Mullen tengernagy a New York Times szerint. Barack Obama amerikai elnök korábban azt mondta, hogy 2011 júliusában fogják megkezdeni az amerikai csapatok kivonását Afganisztánból.

A lap kormányzati forrásokra hivatkozva azt is megemlíti, hogy a három befolyásos politikus azért tett ilyen kijelentéseket, hogy megnyugtassák az afgánokat, nem fognak csak úgy odébbállni jövő nyáron, illetve hogy figyelmeztessék a tálibokat, hogy folytatódni fognak ellenük a támadások. "A tálibok nagyon meg fognak lepődni, hogy a legtöbb amerikai erő még augusztusban, szeptemberben, októberben és novemberben is ott lesz, és üldözni fogják őket" - mondta a védelmi miniszter a konferencián.