Szegény magyarokat átverő bandát köröznek Kanadában

Vágólapra másolva!
Lelepleztek egy magyar bandát Kanadában, amelynek tagjai szegény, munkanélküli magyarokat csábítottak ki, majd ingyen dolgoztatták, bezárták és éheztették őket. A menekültként bejelentett emberektől elvették a szociális juttatásokat. A csoport tagjait körözik.
Vágólapra másolva!

Kanadában letartóztatási parancsot adtak ki egy magyar embercsempész csoport ellen. A csempészek munkahelyek és megélhetés ígéretével 16 magyar állampolgárt csábítottak az észak-amerikai országba, ahol egy pincébe zárták és maradék ételekkel etették őket. Előfordult, hogy egy nap csak egyszer kaptak valamilyen maradék ételt. A hamiltoni székhelyű embercsempészek építkezésre hordták áldozataikat, majd elvették a fizetségüket.

Az esetről pénteken számolt be a National Post kanadai lap internetes oldala. Mint írják, Magyarországon toborozták áldozataikat, akik többnyire szegény, munkanélküli emberek voltak. Stabil munkahelyet, jó fizetést, jobb életet ígértek nekik. Kanadába érkezve azonban kitanították őket, mit mondjanak a menekültügyi és a szociális hivataloknak. A nekik járó szociális juttatásokat elvették tőlük.

Végül az egyik magyar tudott érintkezésbe lépni a hatóságokkal, így bukott le a banda. A magyarok egy része már hazatért, de voltak, akik még Kanadában vannak, ahol nonprofit szervezetek gondoskodnak róluk.

Az embercsempészettel gyanúsított csoportban nők és férfiak is vannak, koruk 24 és 48 év közt változik. A lap felsorolja a banda tagjait, akiket jelenleg köröznek.

A lap visszautal egy korábbi interjúra, amelyet a bevándorlási miniszterrel, Jason Kenney-vel készítettek. A miniszter Magyarországot külön kiemelte, mint ahonnan özönvízszerűen érkeznek magukat menekültnek valló emberek, akik közül a legtöbben valójában nem szorulnak Kanada védelmére.