Új weboldalak utalnak Putyin visszatérésére

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz kormányfő nevével, két az 2012-es oroszországi elnökválasztásokra utaló honlapot regisztráltak. Putyin korábban két cikluson át volt elnök, 2008-ban azonban az orosz alkotmány tiltása miatt nem indulhatott el egymás után harmadszor. Esetleges visszatérésről eddig nem beszélt egyértelműen.
Vágólapra másolva!

A 2012-es oroszországi elnökválasztásokra készülve augusztusban két, Vlagyimir Putyin nevére utaló honlapcímet regisztráltak - írja a Foreing Policy című amerikai lap. A két honlap a Putin-2012.rf és a Putin2012.rf címet viseli, jelenleg még egyik sem működik. A lap megbízható forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy hasonló honlapot viszont nem regisztráltak Dimitrij Medvegyev jelenlegi elnök nevére.

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök korábban két cikluson át volt az ország elnöke, az orosz alkotmány tiltása miatt nem indulhatott újra az elnöki címért 2008-ban. Az orosz alkotmány csak azt tiltja, hogy egymás után háromszor elnök legyen valaki, egy ciklus kihagyással harmadszor is el lehet indulni az elnöki posztért. Putyin korábban úgy nyilatkozott, hogy még nem döntött a visszatérésről, szeptember elején azonban minden korábbinál határozottabban utalt lehetséges elnöki visszatérésére, amikor is egy nemzetközi sajtóbeszélgetésen a négy ciklusra megválasztott amerikai elnökhöz, Franklin Roosevelthez hasonlította magát.