Kislánya született az egyik chilei bányásznak

Vágólapra másolva!
Nem lehetett ott harmadik gyermeke születésénél az egyik föld alatt rekedt chilei bányász, de egy videófelvételen megnézhette a kislányát. A kislányt arról a táborról nevezték el Reménynek, ahol a bányászok hozzátartozói várják a híreket szeretteikről.
Vágólapra másolva!

Kislánya született az egyik chilei bányásznak, aki negyven napja él a föld alatt. Ariel Ticona vájár felesége, Elizabeth Segovia a bányához közeli Copiapo városában hozta világra a kislányt, aki az Esperanza, vagyis a Remény nevet kapta. A baba 58 centiméterrel és három kilóval született kedden.

A szülők arról az Atacama-sivatagbeli Campamento Esperanza nevű táborról nevezték el a gyereket, ahol a lent rekedt bányászok családtagjai várják a fejleményeket. A szülésnél a tervek szerint Ariel Ticona is jelen lett volna, de az augusztus 5-én történt bányaszerencsétlenség miatt valószínűleg karácsonyig a föld alatt rekedt 32 társával együtt (az erről szóló összes cikkünket itt megtalálja). Sikerült viszont megoldani, hogy a vájár videoközvetítés révén meg tudja nézni harmadik gyermekét.