Piás szerepléssel vádolják az ír miniszterelnököt

Vágólapra másolva!
Az ír ellenzék a lemondását követeli, és pártjának parlamenti frakciója is tárgyalna Brian Cowen ír miniszterelnök esetleges leváltásáról. A politikust azzal vádolják, hogy a múlt héten ittasan adott interjút egy ír rádiónak.
Vágólapra másolva!

Nevetségesnek és hazugnak nevezte Brian Cowen ír miniszterelnök azokat az állításokat, amelyek szerint ittas volt, amikor a múlt héten egy elő rádióinterjúban szerepelt - írja a Guardian. A politikusnak a kilencperces interjú során többször is megbotlott a nyelve, ráadásul összekeverte a 12 éve Észak-Írországban megkötött nagypénteki megállapodást egy, az ír kormány és a szakszervezetek között idén létrejött egyezménnyel.

Az egyik ellenzéki képviselő szerint Cowen "félúton volt a részegség és a másnaposság között, és teljesen érdektelen volt". Cowent mások is hevesen kritizálták, amiért elment az RTÉ reggeli műsorába közvetlenül az után, hogy előző este hajnali négyig fent volt pártja, a Fianna Fáil egyik gyűlése után.

A botrány miatt most rendkívüli ülésre készül pártjának parlamenti frakciója, hogy megvitassák vezetői képességeit. Cowent nem csak a furcsa interjú miatt, de sok kritika érte azért is, hogy nem képes elfogadtatni az emberekkel a kormány megszorító intézkedéseit.