Gyertyatartóval dobták meg a holland királynő hintóját

Vágólapra másolva!
Megdobálta egy férfi Beatrix holland királynő aranyozott hintóját, amikor a királynő a parlamentbe tartott kedden. A támadó egy gyertyatartót dobott a hintóra, de nem találta el a királynőt.
Vágólapra másolva!

Gyertyatartót vágtak Beatrix holland királynő "aranyhintójához", miközben trónbeszéde megtartása előtt a hágai parlamenthez hajtatott. A támadásban senki sem sérült meg, a királynő sértetlen maradt.

Szemtanúk szerint a férfi a tömegből előbb üvöltve szitkozódni kezdett, majd a többiek feje felett hajította el a nehéznek tűnő gyertyatartót. Ezt követően a tömegből néhányan azonnal lefogták, előrevitték és átadták a rendőröknek.

A rendőrség azonnal őrizetbe vette a támadót, egy 29 éves holland férfit. A Telegraaf holland újság honlapja rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy a férfi korábban pszichiátriai kezelésen esett át.

Beatrixot szemtanúk szerint megviselték a történtek, de nem sokkal később megtartotta a kormány jövő évi költségvetési tervét ismertető beszédét, amelyet a hagyományok szerint az uralkodó minden évben szeptember harmadik keddjén mond el a törvényhozás két háza előtt.