Dán szélsőjobboldali pártot perel az Abba a Mamma Mia miatt

Vágólapra másolva!
Beperelte az Abba együttes két tagja a szélsőjobboldali Dán Néppártot, mert ifjúsági tagozatuk egy kampányrendezvényen az engedélyük nélkül felhasználta az együttes Mamma Mia című számát. A párt ráadásul a szöveget is megváltoztatta, hogy Pia keresztnevű vezetőjüket éltessék vele.
Vágólapra másolva!

Bár az Abba együttes tagjai már megszokták, hogy úton-útfélen hallják saját slágereiket, amikor meghallották, hogy a dán szélsőjobboldali párt a Mamma Mia című slágerükkel népszerűsíti egyik vezetőjét, bírósághoz fordultak - írja a brit Telegraph című lap. A dalt a Dán Néppárt (Dansk Folkeparti) ifjúsági szárnya használta egy kampányrendezvényen, és azt ünnepelték vele, hogy egyik vezetőjük, Pia Kjarsgaard sikeresen terjeszti bevándorlóellenes politikáját.

A párt csak tetézte a bajt azzal, hogy a fiatalok a dal szövegét is hozzáigazították a vezetőjük nevéhez, így a Mamma Mia helyett Mamma Pia-t énekeltek. "Először is, nem írhat valaki csak úgy át egy dalt, másodszor szeretnénk, ha megértenénk, hogy egyáltalán nem akarjuk támogatni a pártjukat. Soha nem is engedtük, hogy a dalainkat politikai célokra használják" - kommentálta a párt beperelését Benny Andersson, az együttes egyik tagja a Telegraphnak.