Bombaveszély miatt leszállt egy pakisztáni repülőgép Svédországban

Vágólapra másolva!
A kanadai rendőrök értesítést kaptak, hogy bomba van egy Torontóból Pakisztánba tartó gép egyik utasánál, ezért a repülőnek le kellett szállnia Svédországban.
Vágólapra másolva!

Bombaveszély miatt leszállt Svédországban egy 273 utast szállító pakisztáni repülőgép. A Boeing 777-es úton volt Torontóból Karachiba, amikor a kanadai rendőrség azt az értesítést kapta, hogy az egyik utasnál robbanószer van. Ezután kért engedélyt a pilóta a stockholmi Arlanda repülőtéren történő leszállásra.

Bár Sussie Illum, a stockholmi rendőrség szóvivője először úgy nyilatkozott, hogy a gépet nem ürítik ki, hanem a rendőrök felszállnak rá, hogy elfogják az utast, akiről feltételezik, hogy robbanószert tart magánál, de később bejelentették: az utasokat mégis kiszállítják. A bejelentésig a gép már több mint egy órát várakozott a repülőtér egyik leszállópályájának végén, s a kapitány elmondása szerint az utasok fegyelmezetten ültek a helyükön. A reptér forgalmában nem történt fennakadás.

A meggyanúsított utas egy másik rendőrségi szóvivő szerint pakisztáni származású kanadai állampolgár, akiről a rendőrség annyit árult el, hogy nem szerepel semmilyen tiltólistán, és Kanadában átesett a biztonsági ellenőrzésen. A svéd rendőrség akkor vette őrizetbe a férfit, amikor a gépről egyenként leszállították az utasokat - közölte egy svéd rendőrségi szóvivő. A férfit egy rendőrőrsre szállították, ahol megkezdték kihallgatását. A szóvivő elmondása szerint a gép fedélzetét átvizsgáló bombaszakértők nem találtak semmi gyanúsat.