Európa elmuszlimosodásától tart a Vatikán

Vágólapra másolva!
Többségbe fognak kerülni Európában a muszlim vallásúak a Vatikán szerint, ha a keresztény őslakosok nem térnek vissza hitükhöz. Piero Gheddo atya, a Pápai Missziós Intézet hithirdetője szerint a népességfogyás problémáját is megoldaná, ha az európaiak visszatérnének a keresztény élet gyakorlatához.
Vágólapra másolva!

Pár generáción belül többségbe kerülnek a muszlim vallásúak Európában - figyelmeztetett Piero Gheddo atya, a Pápai Missziós Intézet hithirdetője. Gheddo szerint ennek az az oka, hogy kevés "bennszülött" európai születik, és példátlanul sok muszlim bevándorló érkezik. "A kihívást nagyon komolyan kell venni" - idézte a brit Telegraph Gheddo-t.

Gheddo atya szerint például az olasz népesség 120-130 ezer fővel csökken évente "az abortuszok és a felbomló családok miatt", miközben a jogilag tiszta úton bevándorló 200 ezer főnek legalább a fele muszlim vallású, akiknél sokkal magasabb a gyerekszülések száma. "Erről nem írnak a lapok, és nem szólnak a híradók. Pedig fontos, hogy válaszoljunk a kihívásra mind a vallás, mind a kultúra, mind az önazonosság terén."

A vezető vatikáni tisztségviselő azzal vádolta a keresztényeket, hogy nem felelnek meg hitük követelményeinek, és hozzájárulnak egy "vallási vákuum" létrejöttéhez, amelynek a helyére beszivárog az iszlám. "Tény, hogy egyre pogányabbá válunk, mint emberek, és a vallási vákuumot más mozgalmak és vallási erők töltik be." Azt is mondta, hogy a vallásukat nem gyakorló keresztények könnyű célponttá teszik magukat és az egyházat a világiak támadásaival szemben. "Ha keresztény országnak tartjuk magunkat, akkor vissza kell térnünk a keresztény élet gyakorlatához, amely megoldaná az üres bölcsők problémáját is" - jelentette ki.

Korábban hasonló értelmű nyilatkozatot tett Prága nyugalomba vonuló érseke, Miloslav Vlk is. Az érsek közölte, a muszlimok jól helyezkednek, hogy betöltsék azt a spirituális tért, amely azáltal keletkezett, hogy "az európaiak szisztematikusan megszabadulnak életük keresztény tartalmától". Szerinte a szigorúbb vallásosság a válasz az iszlám fenyegetésével szemben.